Kategorija | TV Serija

BLEJKOVA SEDMORKA

Enciklopedija Naucne Fantastike

BLEJKOVA SEDMORKA
(Blake's Seven)


Televizijska serija. Velika Britanija 1978-1979. R. Michael E. Briant, Vere Lorrimer; S. Terry Nation; U. Gareth Thomas, Sally Knwette, Michael Keating, Paul Darrow, Jan Chapel, David Jackson, Peter Tuddenham, Jacqueline Pearce, P. BBC.


blejkova-sedmorkaRađena po oprobanom modelu popularnih britanskih televizijskih SF serija, Blejkova sedmorka priča o pustolovinama grupe odmetnika sa jedne buduće totalitarne Zemlje, koja uspeva da se domogne tehnološki savršenog svemirskog broda u kome se otiskuje sa planete na planetu, nastojeći da osujeti progonitelje koji su im za petama, kao i razne negativce koje sreću uz put.
Na čelu grupe nalazi se odvažni Blejk, čije je glavno uporište za razliku od srodnih američkih junaka tehnološka pronicljivost i domišljatost.

Iako je ovaj šablon star koliko i televizijska naučna fantastika, ovde je ipak delovao dopadljivo zahvaljujući pre svega dobro odabranoj glumačkoj ekipi, što je i omogućilo da se serija Blejkova sedmorka zadrži na programu dve sezone.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Srodne teme:

 1. Divlji Divlji Zapad serija wild wild west tvSvojevrsna mešavina vesterna i savremenih filmova o...
 2. Birdman Čovek Ptica crtani Animirana dečija televizijska serija o Reju Rendalu, junaku natprirodnih moći....
 3. ČOVEK OD ŠEST MILIONA DOLARA Prilično popularna i dugovečna, iako nipošto reprezentativna televizijska serija, radena...
 4. Fantastično Putovanje Fantastično Putovanje (Fantastic Voyage) Televizijska serija. SAD, 1968-1970. Američka animirana...
 5. Fantastično Putovanje Fantastično Putovanje (The Fantastic Journey) Televizijska serija, SAD, 1976. R....


Komentari: 5

 1. dominator says:

  nije 2 sezone nego 4.
  i nije bas pravedan opis, ova serija je mnogo kvalitetnija i ozbiljnija nego sto se iz ovog opisa moze zakljuciti. kao veliki fan i poznavalac SF-i i naucne fantastike preporucujem Blake's 7 svima koji su se smorili od banalizovanih staza i ratova i koji od SF-a ocekuju kvalitetan sadrzaj, neocekivane preokrete i odlicne likove.

 2. darko-g says:

  jedina dobra tv serija

 3. natasa says:

  Nisam SF poznavalac, ali mogu da kazem da sam ovu setiju sa velikim interesovsnjem gledala u vreme kada jos nisam umela da citam, a svakako nisam ni govorila Engleski. I, da, igrala sam se Blejkove sedmorke. Ne znam da li bi mi se i sad dopala ta serija, mada mislim da je bilo necega u njoj. Zar nije neobicno to sto je ljudi jos pamte, posle toliko drugih, boljih i gorih?

 4. karlo says:

  I ja se sećam ove serije. Kao klinac sam je obožavao. Isto kao i Nataše, ne mogu da tvrdim koliko bi mi se sada svidela, ali je u to vreme zasigurno nešto značila.

 5. Tamaš says:

  Napokon uspeo sam pronaći naslov ove stare SF serije, jer bio sam mali i nisam zapamtio. Razlog traganja je to, što i na mene delovao tema filma. Sećam se kako sam uvek čekao nove epizode. Zahvaljujući ove serije i ostalim SF filmovima i serijama (npr. Galaktica iz 1980) odlučio sam da i ja moram biti astronaut, kad narastem...

Ostavite komentar

Tražene reči

blejkova sedmorka film f serija blejkova SF serija blejkova sedmorka serija blejkova sedmorka tv serija blejkova sedmorka blejkova sedmorka youtube blejkova sedmorka serija bleikova sedmorka blejkova naucno fantasticne serije film blakeova sedmorka blekova sedmorka blejkova sedmorka naucna fantastika serije film blejkova sedmorka Blakeova sedmorka blakeova sedmorka youtube blekova sedmorka serija blakeova sedmorka serija Naucna Fantastika